Zwembad opgeleverd; deelgemeentekantoor transformeert naar Zwemcentrum Rotterdam

22 december 2017

Het nieuwe 50-meterzwembad in het voormalige deelgemeentekantoor, is opgeleverd. Het ontwerp is van Kraaijvanger Architecten, Vincent van der Meulen: “Het was een feest om te werken aan een zwembad in een oud kantoor bij mij om de hoek. En dan mag het ook nog eens hartstikke duurzaam zijn”. Het zwembad is een uniek gebouw in Nederland een voorbeeld van duurzame transformatie. Het zwembad ligt centraal op een drukke plek, wat veel extra bezoekers zal trekken. In ruil 'geeft' het zwembad veel stedelijke dynamiek terug aan zijn omgeving. Het wordt een trekpleister voor het hele gebied.


Zwemcentrum met 25- én 50-meterbad
Naast een 25-meterbad is er ook een 50-meter wedstrijdbad dat gevuld is met 3,8 miljoen liter water, het eerste in Rotterdam. Het zwembad wordt vooral gebruikt voor wedstrijden, schoolzwemmen en recreatief zwemmen, al dan niet in verenigingsverband en er zijn activiteiten voor doelgroepen. Op de eerste etage zijn de baden te vinden, zodat er op de begane grond ruimte is voor horeca, winkels en andere functies.

Klaar voor gebruik
Het gloednieuwe zwembad draagt de naam ‘Zwemcentrum Rotterdam’. Het zwemcentrum gaat op 22 januari open. Voor die tijd moet er nog veel gebeuren (inhuizing, proefdraaien van schoolzwemmen, etc). Daarom is het zwembad een maand eerder al 'gebruiksgereed'.

Hart van Zuid
Hart van Zuid, de gebiedsontwikkeling rondom Rotterdam Ahoy, Zuidplein en omgeving is een van de grootstedelijke projecten waar stevig op wordt ingezet. Het moet uitgroeien tot een volwaardig centrum van Rotterdam Zuid, waar men in een aangename omgeving kan wonen, werken, ondernemen en ontspannen. Ballast Nedam en Heijmans zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en de financiering van deze gebiedsontwikkeling, inclusief een onderhoudscontract tot 2043.